GingerGirl
Junior Member

Registered: 28-5-2015
Member Is Offline
Mood: No Mood
|
|
Kask narciarski
Czesć! Wybieram się pierwszy raz na narty. Czy waszym zdaniem kask narciarskim powinnam sobie też kupić? Duzo moich znajomych
jeździ bez, nawet wśród tych początkujących …
|
|
Koniczynek
Junior Member

Registered: 2-9-2013
Member Is Offline
|
|
Kask narciarski
Ja w tym przypadku bardzo radykalne podejście – jezdże od wielu lat, ale zawsze w kasku i moją dziewczynę też pilnuje w tym
temacie. Widzialem wielu wypadków na nartach i wiem, ze kask nie raz już uratowal komu zycie.
|
|
Goldilola
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Kask narciarski
Zgadzam się z kolegą – jak ktoś zamierza jeździć na nartach, to musi być odpowiednio wyposażony, nie liczy się
tylko ładna kurtka czy kombinezon, bo to nie rewia mody, tylko wygoda i taki strój, w którym będzie ci sucho i cieplo.
|
|
GingerGirl
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Kask narciarski
Czyli jednak kask…
|
|
zmora
Junior Member

Registered: 4-3-2016
Member Is Offline
|
|
Kask narciarski
Dla ułatwienia poszukiwań masz tu link: napieszo.pl/371-kaski-narciarskie. Przeczytaj trochę na ten temat, bo dopasowuje się go
m.in. do wieku oraz wielkosci głowy. Te, z tego, co widziałam, sa fajne, lekkie i na pewno zaamortyzują ci głowe podczas upadku. A
skoro jedziesz pierwszy raz na narty, to w ogole nie ma o czym dyskutować ))
Ja podobnie jak moi przedmówcy śmigam na nartach już od kilku lat, ale bez kasku nie ryzykuje. Szczególnie raz bardzo mi się
przydał.
|
|
GingerGirl
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Kask narciarski
Okej, przekonaliście mnie wszyscy. Za link dziekuje, na pewno skorzystam, bo pewnie miałabym problem nawet z doborem tego.
|
|